Renault, Dacia ve Alpine markaları, 2026 Paris Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerleri ve yeni modelleriyle otomotiv dünyasının karşısına çıkıyor. Renault, yeni E-Space Concept’i; Dacia, Türkiye’de üretilen yeni Striker modelinin yanı sıra Avrupa’da üretilen ikinci nesil Spring’i tanıtıyor.

Alpine ise özel üretim PS1 konsept otomobilinin dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Renault Group bünyesindeki üç marka; elektrikli ve hybrid mobiliteden yeni nesil SUV modellerine, performans otomobillerinden kişiselleştirme seçeneklerine uzanan yeniliklerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Renault Group, 2026 Paris Otomobil Fuarı’nda (Mondial de l’Auto) Renault, Dacia ve Alpine markalarıyla güçlü bir ürün gamı ve önemli yeniliklerle yer alıyor. Üç marka, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik modellerinin yanı sıra dünya prömiyerleriyle de fuarın öne çıkan markaları arasında yer alıyor.

Renault E-Space Concept

Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda Renault E-Space Concept’in dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Markanın “voitures à vivre” yaklaşımının çağdaş bir yorumu olan konsept otomobil, elektrikli araç çağında seyahat ve aile yolculuklarına Renault’nun bakışını ortaya koyuyor. İlk kez 1984 yılında tanıtılan ikonik Renault Espace modelinin ruhunu geleceğe taşıyan 4,70 metre uzunluğundaki E-Space Concept, geniş ve teknolojik iç mekânı, insan odaklı teknolojileri ve güçlü tasarımıyla öne çıkıyor. Konsept, Renault’nun geleceğin aile otomobillerine yönelik tasarım ve kullanım vizyonuna da ışık tutuyor.

Renault ayrıca fuarda yeni Megane E-Tech Elektrikli, yeni Trafic Van E-Tech Elektrikli, sınırlı üretim Rafale Hypnotic ve özel olarak kişiselleştirilmiş Renault 5 Turbo 3E modellerini sergileyecek. Markanın mirasını geleceğin elektrikli mobilitesiyle buluşturan Renault 8 Gordini Concept ve macera odaklı Renault 4 JP4x4 Concept de fuardaki üç konsept otomobil arasında yer alacak. Renault ayrıca, Twingo E-Tech Elektrikli ürün gamına eklenen yeni Twingobay panoramik cam tavanı da Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtacak.

Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda hafif ticari araç ürün gamını da Renault Pro+ standında sergileyecek. Stantta, en çok tercih edilen Kangoo, Trafic ve Master modellerinin yanı sıra, ticari kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak üzere geliştirilen çözümler de sunulacak. Renault standında ayrıca elektrikli araç ürün gamında kademeli olarak kullanıma sunulan LFP batarya teknolojisi ve Google’ın yapay zekâ asistanı Gemini gibi yeni teknolojiler de öne çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir